
חזון
ארגון סרט לבן חרט על דגלו להגביר מודעות לסיכון מוגבר של נשים, טרנסים/ות וכל המגדרים החוצים את גבולות ההטרו-נורמטיביות עם צורות רבות של אלימות, בשל הזהות המגדרית הנתפסת להם. כדי להבין את שורש הסיבות, צורות ומשפיעות על אלימות מגדרית, עלינו לשקול את כל הקטגוריות החברתיות אשר מצטלבות עם מין, כולל גזע, מעמד, מיניות, מעמד, יכולות, גיל. אנו מכירים בכך שגבריות היא נושא לעבודה מרובה עם ילדים, נוער ובוגרים למען עתיד בטוח יותר לכולם.
אנו שואפים ליחסים מועילים הדדית על בסיס שקיפות, אחריות ואחריות. אנו מבקשים לבנות קרקע משותפת, והתחייבויות לסיום אלימות מינית, עם מגוון רחב של שותפים ובעלי עניין.
כארגון למניעת אלימות על בסיס מגדרי, אנו מעריכים את העבודה השוטפת ואת המחויבות של ארגוני נשים ומקלטים שונים ברחבי ישראל, ובעולם כולו. אנו פועלים בשיתוף עם ארגוני נשים וארגוני צדק חברתי אחרים לקידום מטרותינו המשותפות למניעת אלימות מגדרית. במסגרת הפעילויות שלנו, אנו מעודדים אנשים המגדירים עצמם גברים להיות אחראים לא.נשים המגדירות עצמם נשים, טרנסיות ולא-בינאריות, המתמודדות עם שיעורי אלימות גבוהים יותר באופן יחסי.
עם הערכות של 1 מתוך 3 נשים, ו 1 מתוך 6 גברים המתמודדים/ות מול צורה כלשהי של אלימות בחייה, בעיה זו דורשת מגברים להכיר במפורש ולאתגר את תפישת כוחם ואת המבנה החברתי הקיים. אנו מאמינים ביצירת חוויות מתוקנות במרחב בטוח, וביצירת קשרים בין-אישיים לבניית גבריות חדשה ובריאה.
לא כל גבר הוא חלק מהבעיה, אך כל גבר יכול להיות חלק מהפתרון.
קמפיינים ברשתות
בשנת 2013 הוקם דף הפייסבוק של אסל"י ובשנת 2019 יש לו כ-15,000 עוקבים/ות. הדף מפרסם פוסטים הקוראים לגברים לקחת חלק במאבק למיגור האלימות כלפי נשים, תגובות והתייחסויות לאירועים אקטואליים, וכן מפיץ פוסטים רלוונטיים של פעילות פמיניסטיות וארגוני נשים. מדי פעם אנו יוזמים קמפיין רשת שמטרה לצרף עוד גברים למעגל העשייה והשמעת קולם בציבוריות הישראלית, כמו זה שעלה בשנת 2015 בו עשרות גברים העלו תמונות של עצמם מחזיקים את הצהרת המחויבות של אסל"י נגד אלימות כלפי נשים. בשנת 2018 הפקנו סרטון בהשתתפות גברים מהקהילה הקורא לגברים לקחת אחריות ולמנוע אלימות כלפי נשים. עמוד הפייסבוק גם משמש פלטפורמה לתרגומים של קמפיינים שהופקו ברחבי העולם.